VC ZWIJNAARDE FAMILIALE CLUB MET PROFESSIONELE STRUCTUUR... EN NIET ANDERSOM!
 

 

U bent nu hier: Home - JEUGD - ELK TALENT TELT
VC Zwijnaarde
 

ELK TALENT TELT

KAA Foundation

LINK website KAA Gent Foundation

 


JEUGDVOETBAL IN GENT

15 Gentse voetbalclubs ondertekenen samen met vzw KAA Gent Foundation een samenwerkingsverband waarmee ze zich engageren voor kwaliteitsvol en geëngageerd jeugdvoetbal in Gent, als betrouwbare partners en goede Gentse buren. Want Elk Talent Telt!

 

Met Elk Talent Telt willen KAA Gent Foundation, de Stad Gent en de Gentse voetbalclubs zo veel mogelijk Gentse jongeren en kinderen de kans geven om in zo goed mogelijke omstandigheden voetbal te spelen: zowel op pleintjes in de Gentse buurten als in de Gentse voetbalclubs. Daarbij wordt voetbal ook gebruikt als middel om kinderen en jongeren meer kansen te geven op zelfontplooiing en talentontwikkeling.

 

Elk Talent Telt heeft zowel sportieve als maatschappelijke doelstellingen. Binnen de formele setting wordt een samenwerking uitgebouwd met reguliere Gentse voetbalclubs. Binnen de informele setting worden initiatieven ontwikkeld rond pleintjes-en scholenvoetbal ter versterking van sociale cohesie van Gentse buurten. Deze initiatieven worden eerst opgestart in Nieuw Gent-Steenakker, de buurt naast de Ghelamco Arena.

 


CHARTER

Deze 15 Elk Talent Telt partnerclubs ondertekenen een charter waarmee ze zich engageren voor kwaliteitsvol en geëngageerd jeugdvoetbal in Gent:

 

FC Rooigem

FC Sint Kruis Winkel

Hou ende Trou Zwijnaarde

Jago Sint Amandsberg

KAA Gent

KAA Gent Ladies

KRC Gent-Zeehaven

KSCE Mariakerke

KVE Drongen

KVV Sint-Denijssport

SKV Oostakker

Standaard Muide

SV Wondelgem

VC Zwijnaarde

VSV Gent

 

 


ETT ONDERSTEUNINGSFONDS

Onder impuls van KAA Gent manager Michel Louwagie, kunnen de partnerclubs jaarlijks een financiële ondersteuning bekomen, mits uiteraard aan verschillende voorwaarden wordt voldaan.

Het mogelijk te ontvangen bedrag wordt bepaald op basis van een ondersteuningsdossier dat elke club moet indienen. Hierbij wordt rekening gehouden met aanwezigheid op de ETT activiteiten, aantal actieve jeugdleden, talentvolle jeugdspelers die de overstap maken naar KRC Gent of KAA Gent, en uiteraard ook naar specifieke activiteiten van de club zelf in het kader van het ETT partnerschap.

 


MELDPUNT DISCRIMINATIE

VC Zwijnaarde en de voetbalclubs van het Gentse Elk Talent Telt partnerschap werken samen aan een stad zonder haat.

 

21 maart is de internationale dag tegen racisme en discriminatie. VC Zwijnaarde roept op tot respect op het veld en langs de lijn. We doen dit samen met alle Gentse voetbalclubs. Voortaan zal op de Gentse voetbalvelden het Elk Talent Telt-charter zichtbaar aangebracht worden met vermelding van het Gentse meldpunt discriminatie.

 

De Gentse Elk Talent Telt-clubs vragen hun spelers en supporters om alert te zijn voor discriminatie en incidenten te melden. Zo krijgen de voetbalclubs zicht op mogelijke problemen, kunnen deze met bemiddeling van de KAA Gent Foundation worden aangepakt en kan UNIA bij overtredingen van de anti-racismewet optreden.

 

Met de lancering van een filmpje dat samen met alle Gentse clubs werd gemaakt, trekken we deze campagne in het Gentse voetbal op gang. Het is meteen ook onze start van de Europese ‘More Than Football’ Actieweek, waarbij we als voetbalclubs de maatschappelijke rol en kracht van voetbal willen benadrukken.

 

 

 


KALENDER

De ETT kalender kan u HIER raadplegen.