VC ZWIJNAARDE FAMILIALE CLUB MET PROFESSIONELE STRUCTUUR... EN NIET ANDERSOM!
 

 

U bent nu hier: Home - NIEUWS - CLUBNIEUWS
VC Zwijnaarde
 

CLUBNIEUWS

10.02.19 - KICK-OFF 'DAGELIJKSE WERKING'

Morgen is de eerste samenkomst gepland van de werkgroep 'dagelijkse werking'. De bedoeling is met een team van 10 medewerkers maandelijks de items betreft de dagelijkse werking van de club te bespreken. Dit om een betere interne communicatie te garanderen en ook korter op de bal te kunnen spelen omtrent mogelijkse bedreigingen van de dagelijkse werking van onze club.

Er wordt met een vaste agenda gewerkt die de items logistiek (kantine - onderhoud), communicatie en activiteiten omvat.

 


 

01.02.19 - AFGELASTINGEN JEUGD

Door de weersomstandigheden hebben we beslist alle trainingen van vandaag af te lassen, alsook alle thuiswedstrijden van het aanstaande weekend.

De teams die op verplaatsing spelen, dienen af te wachten wat de thuisclubs beslissen. Bij eventuele afgelasting op verplaatsing, zullen we iedereen verwittigen.

Hopelijk kunnen we aanstaande woensdag terug hervatten met de normale voetbalactiviteiten!

 


02.05.18 - VC SPEELT EINDRONDE 3P

Na de reguliere competitie en het behalen van de 3e plaats, was VC Zwijnaarde meteen ook geplaatst voor de eindronde in 3e Provinciale, met als doel de promotie naar 2e Provinciale.

Gisteren vond op de accommodatie van Sp Petegem de loting plaats en het mag gezegd dat deze voor onze club alvast gunstig was. Zo werden we vrij geloot voor de 1e ronde en kregen we (bij verdere winst) 3 thuiswedstrijden geprogrammeerd. U hoort ons niet klagen. Maar uiteraard zijn nu de spelers aan zet om ook op sportieve wijze de promotie te behalen.

 

Wedstrijden VC Zwijnaarde :

 

   - 06.05.18 : Bye

   - 10.05.18 : VC Zwijnaarde - Ertvelde United

   - 13.05.18 : VC Zwijnaarde - KSK Zingem of E Vinkt

   - 20.05.18 : VC Zwijnaarde - ?

 

U kan HIER de volledige kalender downloaden.

 


03.04.18 - EEN STER VOOR ONZE JEUGDOPLEIDING

In het najaar van 2017 onderging onze club voor de 3e maal een audit betreft onze jeugdwerking door het audit bureau Double Pass. VC Zwijnaarde schreef ditmaal in voor een audit op gewestelijk niveau.

Vorige week kregen we een mail met het heugelijke nieuws dat VC Zwijnaarde 1 ster behaalde voor de audit, wat op ons niveau het maximaal haalbare is.

Wij willen iedereen dan ook bedanken voor het werk dat geleverd is om onze jeugdwerking op dit niveau te brengen.

Op zaterdag 9 juni zullen we ook ons certificaat ontvangen als beloning.

We houden eraan om de jeugdwerking ook voor de volgende seizoenen op een zo hoog mogelijk niveau te houden, en rekenen uiteraard hiervoor op ieders steun!

 

U kan HIER de mail downloaden met de mededeling van ons resultaat.

 


21.03.18 - NEEN TEGEN RACISME

VC Zwijnaarde en de voetbalclubs van het Gentse Elk Talent Telt partnerschap werken samen aan een stad zonder haat.

 

VC Zwijnaarde roept op tot respect op het veld en langs de lijn. We doen dit samen met alle Gentse voetbalclubs. Voortaan zal op de Gentse voetbalvelden het Elk Talent Telt-charter zichtbaar aangebracht worden met vermelding van het Gentse meldpunt discriminatie.

 

De Gentse Elk Talent Telt-clubs vragen hun spelers en supporters om alert te zijn voor discriminatie en incidenten te melden. Zo krijgen de voetbalclubs zicht op mogelijke problemen, kunnen deze met bemiddeling van de KAA Gent Foundation worden aangepakt en kan UNIA bij overtredingen van de anti-racismewet optreden.

 

Met de lancering van een filmpje dat samen met alle Gentse clubs werd gemaakt, trekken we deze campagne in het Gentse voetbal op gang.

 

Bekijk HIER het filmpje...

 

Meldpunt Discriminatie – Contactpunt UNIA

Sms nummer 8989 met de tekst 'melding' of bel het gratis nummer 0800 12 800

 


28.12.17 - GASTENBOEK

Door de vele spamberichten op ons gastenboek, is deze tijdelijk inactief. Het probleem is doorgegeven naar onze provider.

Zodra het probleem opgelost is, zal het gastenboek terug opengesteld worden. Onze excuses voor dit ongemak.

 


20.12.17 - OEFENWEDSTRIJD FANION

Tijdens de winterstop speelt onze 1e ploeg een oefenwedstrijd op het veld van 2e provincialer KVV Zomergem.

De wedstrijd gaat door op zaterdag 30.12.17, met aftrap om 14:30.

 


07.06.17 - VOORBEREIDING SENIORS

Ter voorbereiding op de competitie werken onze seniors (A en B kern) enkele (vriendschappelijke) wedstrijden af. U kan de kalender van de voorbereiding HIER downloaden.

Opgelet, deze kalender kan ten alle tijden wijzigen. We houden deze zo goed als mogelijk up-to-date!

 


07.06.17 - KALENDER FANION

Iets later dan voorzien werd de kalender van de wedstrijden klimmen en dalen vrijgegeven. Zoals eerder vermeld komt VC Zwijnaarde dit seizoen terug uit in de 3e Provinciale reeks B.

 

Download HIER de kalender van VC Zwijnaarde.

Download HIER de kalender van de volledige reeks 3B.

 


19.06.17 - KALENDER HOFMAN CUP

Tijdens de Algemene Vergadering van het PC Oost-Vlaanderen werd de kalender van de Hofman Cup medegedeeld. Voor VC Zwijnaarde kwamen volgende wedstrijden uit de bus...

 

06.08.17   FCW Gijzegem – VC Zwijnaarde

13.08.17   VC Zwijnaarde – KSCW Hofstade

20.08.17   FC Wieze – VC Zwijnaarde 

27.08.17   VC Zwijnaarde – SK Oudegem

 

De definitieve aanvangsuren worden nog later medegedeeld, omdat ook mogelijks een vriendschappelijke wedstrijd wordt afgesloten voor de B-kern tussen de onderlinge clubs.

 


18.06.17 - INFO VERGADERINGEN

Ook in het tussenseizoen zitten we bij VC Zwijnaarde niet stil en zijn de voorbereidingen voor het volgende seizoen volop bezig. In dit perspectief houden we binnenkort 2 belangrijke info vergaderingen.

 

De algemene JEUGD info vergadering gaat door op zondag 25.06.17 om 10:00 uur in de kantine! Alle jeugdspelers en ouders worden hierbij uitgenodigd. Ook wie interesse heeft om aan te sluiten, kan vrijblijvend eens langkomen voor meer informatie.

 

De spelersvoorstelling van onze SENIORS gaat dan weer door een weekje later op zondag 02.07.17 om 10:30 eveneens in de kantine van de club. Alle supporters worden hierbij ook uitgenodigd om kennis te maken met de vernieuwde spelerskernen.

 


17.06.17 - DEFINITIEVE REEKS A-KERN

VC Zwijnaarde werd door de kalendercommissie ingedeeld in de B reeks. Even werd ook de optie bekeken om te wisselen met St Muide Gent om zo in de A reeks uit te komen, maar na intern overleg werd besloten om toch in de waarschijnlijk moeilijkste maar tevens meest attractieve reeks te blijven zoals voorzien.

 

De tegenstanders van VC voor het seizoen 2017-2018 zijn...

 

FCDKG Beervelde

FC Destelbergen

Gent 9000

KFC Heusden A

VCE Houtem

KVV Laarne-Kalken

FC Latem

KVVE Massemen

Cercle Melle

FCE Moortsele

SK Overmere

KVV Schelde

KVV St Denijs Sport A

VC Zevergem Sportief

HT Zwijnaarde 

 


26.04.17 - AUDIT DOUBLE PASS

Onze club schreef zich opnieuw in voor een (jeugd)audit door Double Pass, een onafhankelijke audit instantie betreft jeugdopleiding. Hiermee wil de club zijn ambitie kracht bijzetten tot de erkenning van een club met een kwalitatieve jeugdwerking.

Vandaag kregen we bevestiging dat onze aanvraag is goedgekeurd en dat we zullen geauditeerd worden in het najaar 2017.

 

Verdere info volgt, zodra deze beschikbaar is. Neem alvast eens een kijkje op de WEBSITE van Double Pass...

 


25.04.17 - TOETREDING "ELK TALENT TELT'

Gisteren ondertekende onze voorzitter in bijzijn van TVJO David Morel en Stafmedewerker van 'vzw Voetbal in de stad' Van der Veken Pierre, de samenwerkingsovereenkomst 'ELK TALENT TELT', waarbij de Gentse voetbalclubs samen inzetten op geëngageerd, kwalitatief jeugdvoetbal in Gent.

 

Wij zullen binnenkort meer nieuws brengen wat deze overeenkomst concreet voor onze club betekent en wat deze inhoudelijk voorstelt.