25 september 2022 10:00

Accommodatie

Cmp: Hondelee 1 b

Opstelling

Als het goed is mogen we het ook zeggen... Natuurlijk zijn niet alle tegenstanders gelijk. Destelbergen speelt met een heel jong team (eerstejaars). Maar vandaag heeft iedereen getoond dat we wel kunnen voetballen en uitspelen. Neem dit spel mee tegen alle ploegen... zwakker of sterker... hiermee toon je dat je kan voetballen en de resultaten komen dan wel... zelfs tegen de sterkere tegenstanders maak je dan een kans(je)...

In de eerste helft houdt Destelbergen nog stand. Maar VC kan steeds heel hoog druk zetten, en twee kansen worden afgewerkt. Dimitar en Lyano (op aangeven van respectievelijk Bram en Jasper) zetten de ruststand van 2-0 op het bord.

Destelbergen is diep moeten gaan en je kan de vermoeidheid zien in de tweede helft. Ze komen maar enkele keren tot bij Tuur. Zwijnaarde kan 4x scoren. Bij één van de mindere uitverdedigingen moet (?) Tuur zijn foutje herstellen met een overtreding. Geel is zijn beloning. Ook in het derde kwart wordt nog 2x gescoord (of zelfs 3x... want blijkbaar ben ik zelf ergens de tel kwijt geraakt).

Een eindstand van 9-0 is mooi. Maar het voetbal waarmee het gebracht werd, is nog veel mooier. Zeker ook in de verdediging werd de bal vaak goed rondgespeeld en van kant gewisseld. Daarmee maak je het de tegenstander moeilijk.

Hopelijk heeft iedereen ook gezien dat de trainer van de tegenpartij onze les van vorige week nog moet leren. Daarover misschien nog één kleine opmerking: laat die trainer ook maar roepen... maar reageer er niet op... daar moeten wij onze energie niet insteken.