Datum

30 november 2022 19:30

Accommodatie

Cmp: Paepestraat 7

Na een eenvoudige plaatsing door een forfait van Overmere in de vorige ronde, was deze wedstrijd een triller die niet voor hartllijders is. Een dikke proficiat aan heel de groep (A+B) om deze over de schreef te trekken.

Om 18u verzamelen we op VC, zodat we gezamelijk naar Poesele kunnen rijden. Terwijl we omkleden en opwarmen is er nog een wedstrijd van U13 bezig. De verlichting van het plein is net voldoende om daar de mist heen te priemen. Het mag niet veel erger worden, want dan is spelen onmogelijk.

Om 19u30 wordt de aftrap gegeven. De eerste helft gaat gelijk op, maar Poesele is efficienter en kan 2 kansen afwerken. VC kan voetballend opbouwen, maar de pogingen op doel willen er niet ingaan. Er wordt iets te weinig gecommuniceerd om Poesele voldoende snel onder druk te kunnen zetten en om misverstanden in eigen rangen te vermijden.

Tijdens de rust wordt iedereen er op gewezen dat Poesele zeker niet de betere is, maar de we meer inzet moeten tonen. Het derde kwart blijft scoreloos.

In het vierde kwart wordt de druk vanuit VC serious opgevoerd, en Dimitar kan snel een eerste maal scoren. Alles is mogelijk. Twee minuten later kan Poesele echter tegenscoren op een counter. Een domper die vaak de kopjes naar beneden laat gaan, maar blijkbaar niet vanavond. VC blijft druk zetten en zelfs opvoeren... 10 minuten voor het einde kan Jasper met een afstandsschot de kloof weer verkleinen. DE hoop groeit weer. Daarna wordt Louis opnieuw ingebracht, en dat blijkt een gouden wissel te zijn. Hij kan 2x de diepte worden ingestuurd en belangrijker, ook 2x afwerken.

3-4 op 4 minuten van het einde ! Het lukt VC om deze score vast te houden, en ons zo te plaatsen voor de kwartfinales van de Nieuwsbladcup. De overwinning kan gevierd worden met een hotdog (aangeboden door de thuisploeg).

Een extreem knap laatste kwart van heel de ploeg... Als we dit van in het begin van wedstrijd tonen, kunnen we quasi elke ploeg aan... Neem dit zeker mee naar de laatste matchen van de competitie...