21 januari 2023 11:30

Accommodatie

Cmp: Wilfried Lievens

Opstelling VC Zwijnaarde U15 A

Dit weekend trekken we naar de 2e "3"-ploeg uit de reeks. De thermometer wijst 0.5° aan. Het kunstgras ligt in de schaduw nog met rijm bedekt. De wedstrijd wordt met 5 minuutjes vertraging op gang gefloten.

Net als vorige week houden beide ploegen elkaar in het eerste kwart in evenwicht. VC staat het meest op de helft van de tegenstander, en heeft ook de meeste kansen. Maar beide ploegen laten het na om te scoren. Dus net als vorige week 0-0 na 1 kwart. Maar opnieuw met goed voetbal (aan beide kanten). In het tweede kwart kan een speler van Houtem doorbreken en Tuur verschalken. Maar VC laat de kopjes niet hangen, en kan nog voor de rust de bordjes weer gelijk hangen. Opnieuw een mooi opgebouwde combinatie, met Ayoub en Louis als finale afwerken.

Na de rust neemt de scheidsrechter regelmatig een foutieve beslissing. Dit aan beide kanten, maar onze spelers geraken daardoor wel uit hun spel. Net als voor de winterstop wordt er dan weer meer naar het randgebeuren gekeken, dan naar het voetbal zelf. Het was minder erg dan een half jaar geleden, maar in de tweede helft wordt er geforceerd gevoetbald door VC. Met een scrimmage-goal en een strafschop kan Houtem de 3 punten thuis houden.

In het laatste kwart blijft Jasper zijn voet in de rubber van het kunstgras steken, en moet hij geblesseerd het veld verlaten. We duimen dat het niet te erg is...

De eerste helft werd er goed samen gevoetbald. In de tweede helft werd niet meer de rust gevonden om dit verder te zetten. Het voetbal van de vorige match, en deze eerste helft zullen nog mooie combinaties en goalen opleveren in de komende wedstrijden. Maar die kleine tegenslagjes moeten sneller achter gelaten worden en al voetballend moeten we de kansen blijven creëren...