9052
Zwijnaarde
tel. +32 9 221 32 92

Opstelling

Onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen stond in het teken van de Hofman Cup, de voormalige Beker Oost-Vlaanderen. VC verwelkomde de buren van SK Merelbeke.

Het klasseniveau op papier was reeds voor de wedstrijd duidelijk, maar dat dit ook op het veld zo een weerspiegeling zou krijgen, valt altijd af te wachten. Niets was minder waar, want VC walste over de bezoekers heen. Van bij de start was er drang naar voor en dat resulteerde al snel in een 2-0 voorsprong, telkens via overhoeks schot van Brent Mouton. Wat Brent kan, moet ik ook kunnen dacht Pieter Cornelis, en hij bracht op 5 minuten tijd de stand op 5-0 met een loepzuivere hattrick. We tekenen dan nog maar minuut 25. Met man en macht, maar steeds op een faire manier, probeerden de bezoekers onze sneltrein te stoppen, zonder resultaat. Nog voor de rust bereikte VC de dubbele score na doelpunten van Jonathan Lugho, Samba Ly, Amir Amiri en tussendoor ook nog eens 2 maal Pieter Cornelis. Ruststand 10-0.

Bij de rust 3 vervangingen bij VC, waardoor Thymo Blomme, Seydi Diskaya en Matthias Van De Wiele in de ploeg kwamen. Doch VC ging gewoon op hun elan verder. Thymo Blomme diepte de score verder uit met 2 doelpunten op rij, telkens op aangeven van Pieter. Op vrije trap nam Pieter Cornelis even later de doelman opnieuw te grazen. Tijd voor de laatste wissel, Charles Eben-Mboe nam de plaats in van Amir. Na nog een doelpunt van prijsschutter Pieter Cornelis, trapte de ingevallen Charles Eben-Mboe een elfmeter tegen de netten. Het slotakkoord was voor de immer gevaarlijke Pieter Cornelis, die op aangeven van Seydi, zijn 8e van de dag binnen trapte. De scheids vond het genoeg en floot af met een vooroorlogse score, 16-0.

Opdracht volbracht al moet er nog een terugwedstrijd gespeeld worden volgende week op SK Merelbeke. Graag wou ik toch nog even de sportiviteit op het veld van de bezoekers vermelden en de 'winst' van hun achterban in de 3e helft in de kantine aanhalen. Hier heeft VC nog wat werk...