Datum

19 september 2021 10:00

Accommodatie

Onbekend

Na 3 minuten kan VC al scoren na een mooie actie van Dimitar die een voorzet geeft voor Gurman. De vroege voorsprong is een feit!
Na wat aftasten tussen beide ploegen krijgt VC een hoekschop. Gust kopt deze in de 15' mooi in doel. De 2-0 staat op het scorebord.

In de 30' gaat Gurman alleen door maar treft op de paal. 5' later probeert Heusden het ook en strandt eveneens op de paal.
Lyano en Gurman komen samen vrij voor doel: Gurman scoort zijn tweede goal. 3-0, wat een spel, wat een spektakel.

Aan het einde van de eerste helft komt een jongen van Heusden jammer genoeg slechtVC_190921_04.jpg ten val op zijn schouder.
Achteraf zou blijken dat er wellicht een breuk is in  het sleutelbeen.

Door tussenkomst van een ziekenwagen van het UZ Gent , begint de tweede helft iets later.

Damien krijgt in de eerste minuut van de tweede helft al meteen een grote kans maar de bal gaat er niet in. Aan de overkant schudt Tuur een prima redding uit zijn mouw, nog steeds 3-0.
In 50' wordt een lichte fout in de verdediging bestraft met een penalty. Deze wordt feilloos omgezet, Tuur kan er niet bij: 3-1.
Maar in de 55' gaat Klajdi door en scoort: 4-1.
Na de goal is er plots pressing van Heusden: Tuur geklopt maar Sabri kan de bal nog van de doellijn houden. Vervolgens komt er een mooi afstandsschot van Heusden en Tuur moet zich een tweede keer omdraaien: 4-2. Ilias, Thibo en Sabri zweten in de defensie.
De kopjes gaan echter niet omlaag: Klajdi zet met een mooie actie 3 man weg in de verdediging van Heusden en scoort zijn tweede goal in minuut 61.
VC wil nog verder gaan: een afstandsschot van Gust in minuut 77 geraakt niet voorbij de bezoekende doelman. Gurman komt even later alleen voor doel maar legt te vroeg af: de bal spat uiteen op de paal. Maar twee minuten later gaat de bal er toch een derde keer in voor Gurman: 6-2? Neen, het is buitenspel en de goal wordt afgekeurd.
Aan de overkant zien we een super-save van onze doelman Tuur die zich vandaag niet meer wil laten aftroeven.
De spelers zitten bij beide ploegen op het tandvlees en het is wachten op het laatste fluitsignaal.
De délégué is ondertussen terug met alle ballen uit de bossen en de einstand staat op het scorebord: 5-2.
Een mooie zege en we zagen een aantal volwassen combinaties. Proficiat VC!   (AN)