9052
Zwijnaarde
tel. +32 9 221 32 92

Opstelling

Omdat Dongen de vorige twee wedstrijden met 0-5 en 10-0 gewonnen had, kiest Michael voor een iets meer verdedigende opstelling. Desondanks kan de aanvaller van Drongen na 2 minuten al doorbreken en de bal voorbij Tuur leggen. De reactie van VC is er onmiddellijk. Louis stuur Senne diep op rechts en zijn voorzet komt bij Lyano die de bordjes meteen gelijk hangt. Een aanval uit het boekje. Net voor de drankpauze trapt Senne een hoekschop voor doel. Lyano kan opnieuw binnenwerken.

In het tweede kwart van de wedstrijd hebben de keepers iets minder werk. Halfweg krijgt VC wel een penalty en Jasper trapt hem beter dan vorige week: 3-1 voorsprong bij de rust.

Na de rust is de iets meer druk van Drongen, maar de centrale verdediging (Viktor/Lars) houdt stand. En als er dan toch een lob over komt, kan Tuur hem net over duwen met een prachtige save. Vanuit de corner kan VC een counter opzetten en opnieuw geeft Senne een perfecte assist naar Jasper. Hierna laat Drongen de schouders een beetje hangen. Dit geeft Niels de mogelijkheid om er twee na elkaar binnen te leggen. 6-1 aan de drankpauze.

Drongen zet nu meer druk op onze verdediging (of is het VC die iets nonchalanter wordt?). Resultaat is dat er kort na elkaar een schot en penalty binnen gaan, waardoor Drongen terugkomt tot 6-3. Met twee wissels brengt de trainer de spelers terug in die iets meer weerwerk kunnen bieden. En dat is ook duidelijk in het spelbeeld waarbij VC opnieuw druk kan zetten. Maar dit geeft niet meteen nieuwe doelpunten. Matisse komt het dichtst met een afstandschot dat op de deklat spat. Met de aanhoudende druk kan Lyano in de laatste seconde alsnog zijn 3e binnenleggen.

Opnieuw een prachtige wedstrijd met een solide verdediging en mooie combinaties in de aanval. Proficiat met deze 4e overwinning.