Datum

20 oktober 2021 19:30

Accommodatie

Onbekend

Een zware loting voor de Cup van het Nieuwsblad, maar zoals de trainer zegt: "De wedstrijd moet nog altijd gespeeld worden !!". De cijfers in de competitie van beide U15-ploegen van Bazel zagen er schitterend uit (alles gewonnen en een doelsaldo van +35 respectievelijk +36). Beide U15-ploegen van VC hebben samen 3 verlieswedstrijden en een doelsaldo van +4 en +14.

We verzamelen om 17u30 op VC en in groep rijden we dan naar Bazel. Na de opwarming wordt om 19u30 de wedstrijd op gang gefloten.

In het begin is het wat aftasten, maar het is duidelijk dat de doorbraken van Bazel dreigender zijn dan die van VC. Maar onze snelle verdedigers en alerte keeper kunnen voorlopig de aanvallen opvangen. Na 15 minuten valt een verdedigende actie via twee van onze spelers echter in eigen goal. Jammer, maar zeker nog niets verloren. Vijf minuten na de drankpauze kunnen we na een diepe pas vanuit de rechterhoek de bal alsnog voor doel krijgen en scoren. De mooiste actie van de match. Bij een 1-1 stand trekken we naar de kleedkamer.

Tien minuten na de pauze kan Bazel vanuit een hoekschop opnieuw op voorsprong komen. Deze stand kan worden vastgehouden tot aan de drankpauze. Alles zal afhangen van het laatste 20 minuten, waar nu iets meer risico's moeten worden genomen. Als de scheidsrechter kort na elkaar enkele beslissingen in het voordeel van de thuisploeg fluit, kan Bazel op 2 minuten tijd de voorsprong uitdiepen tot 4-1. Via een solo kunnen we 8 minuten voor het einde nog milderen tot 4-2. Maar verder geraken we niet. Vlak voor het einde krijgt Bazel nog een (licht toegekende) penalty. Eindstand: 5-2.

Onze jongens hebben zich kranig geweerd en creëerden een aantal mogelijkheden, maar uiteindelijk won de ploeg die de meeste kansen creëerde...