25 januari 2023 19:30

Accommodatie

't Singelken

Opstelling VC Zwijnaarde U15 A

Deze avond stond de volgende ronde van de Nieuwblad cup gepland. Een verre verplaatsing naar Sint Laureins (500m van de Nederlandse grens)... Een ongeval op de R4 maakte het er niet makkelijker op om er te geraken.

Na de opwarming en controle door de scheidsrechter wordt de wedstrijd aangevat op een echt polderveld van zuigende kleigrond. Michael had gevraagd om even goed te spelen als de eerste helft op Houtem. Maar wat onze jongens hier neer zetten is nog 2 niveaus hoger. Druk op de bal op alle linies, constant communicatie met elkaar (dit maakt een enorm verschil), goed combinatie-voetbal, mooie acties en af en toe een parel van een lange crossbal. Dit resulteert in een 0-3 voorsprong bij de rust. Ook de goals zijn ondertussen volgens de gekende spelwijze sinds Nieuwjaar... actie op de flank, gemeten voorzet en goaltje meepikken. Opnieuw ook 3 verschillende doelpuntenmakers (Senne-Viktor-Niels) en 2 assist-gevers. De goal van Viktor was wel een meevaller op een mislukte hoekschop (of was dat ook ingestudeerd?).

Na de rust was er meer druk van Sint-Laureins, maar de verdediging bleef staan, en af-en-toe kan een speler van VC toch doorbreken. Met een beetje geluk kan Louis nog 2 goaltjes meepikken. In de laatste minuut kan Sint-Laureins nog 1x tegenscoren via een penalty.

Ook nog een dankwoord aan de scheidsrechter. Dit was één van de beste scheidsrechters die we gehad hebben. Maar zoals je hebt gezien kan hij ook niet alles zien. Leg die dingen naast je neer... en blijf gefocust op het spel!

Nogmaals proficiat aan alle spelers (A+B, inclusief zij die niet in de selectie van cup zaten -- er kunnen geen 20 spelers geselecteerd worden)... met dit voetbal gaan jullie nog heel ver komen. In de halve finale (2 wedstrijden) kunnen we aan Cercle Melle laten zien wie in de vorige competitie verdiende om (mee) bovenaan te staan.