Hondelee 1b
9052
Zwijnaarde
tel. +32 9 221 32 92

Met de komt van kersvers tweedeprovincialer Belzele, stond VC in deze voorbereiding voor het eerst vriendschappelijk tegenover een tegenstander met kwaliteit. Tevens stond coach Pieters voor het eerst aan het roer, nota bene tegen zijn vorige werkgever.

In een bijzonder hoogstaande eerste helft liet VC zien tot waar het toe in staat is. Hoge pressing leverde menig balverlies op bij de bezoekers en de score kon niet uitblijven na gemiste kansen door Asamoah, Verschueren en Afari. Op minuut 15 was het wel raak. Bral stuurde spits Asamoah de diepte in en die liet de bezoekende goalie geen schijn van kans. VC bleef verder dominant en Belzele kon onze doelman amper verontrusten. Op 2 minuten tijd was de westrijd beslist. 2 maal Afari besliste het lot van de bezoekers, eenmaal bediend door Asamoah, een tweede keer door Bral. We spreken minuut 38 en 40. 3-0 aan de rust, het kon ook meer geweest zijn...

Met een geruststellende voorsprong kwam VC iets gematigder uit de kleedkamer. Prioriteit was de wedstrijd onder controle houden en dat lukte best aardig. Weinig kansen langs beide kanten, al werden er best wel goede combinaties op de mat gelegd. Ook kwam Belzele goed weg toen Wellens een vrije trap op het doelkader mikte. 5 minuten voor afluiten kon VC dan toch de 4e van de avond prikken. Het waren 2 invallers die aan de basis lagen. Vanhoecke bediende perfect De Koker die magistraal binnenschoot na een heerlijk kapbeweging. Eindstand 4-0! Het is uiteraard vroeg om conclusies te trekken, maar ik zou zeggen... er zit muziek in deze groep!