Iedereen aanwezig om 14:30 in de kleedkamer!

Accommodatie

Onbekend

Opstelling VC Zwijnaarde

In de eerste wedstrijd van het seizoen, tevens in het kader van de Hofmancup, behaalde VC een 1-1 gelijkspel op het veld van Ertvelde United.
Met liefst 5 nieuwkomers aan de aftrap werd de wedstrijd op gang gefloten door de interim scheids die in laatste instantie diende opgeroepen te worden. Was het veldspel evenwichtig in de eerte helft, de beste kansen waren toch voor de thuisploeg. Zo was er een dubbele grote kans, met een bal op de lijn weggewerkt door de VC defensie en een prima open kans op de aansluitende hoekschop. VC langs zijn kant voetbalde goed mee, maar echte kansen vielen er niet te noteren. Het rustsignaal weerklont bij een 0-0 stand.
In de tweede helft zagen we een gretiger Ertvelde, dat ondanks hun stageweekend vrij vrank en vrij speelde. Ook al kwamen de gevaarlijke acties voornamelijk uit de tweede lijn via afstandschoten van de immers gevaarlijke Joshy Herschap. Hij was het ook die met een knal vanop afstand de score opende. Coach Van Acker bracht 3 nieuwe krachten in het veld en even was het zoeken naar de juiste combinaties. Toch bleef VC in de kansen geloven en dat leverde ook op minuut 80 voor de gelijkmaker. De bedrijvige Jerry Asamoah bediende vanop rechts de ingevallen Youssouf Wouachawouo, die zich knap van zijn directe belager vrij kon kappen en de uitgekomen doelman geen schijn van kans liet. Nadien vonden beide team het voldoende en de wedstrijd sleepte zich naar het einde.
Al bij al een verdienstelijke openingswedstrijd, waarbij het wel duidelijk was dat beide teams nog wat sleutelwerk voor de boeg hebben. Misschien reeds te zien volgend weekend tijdens de terugwedstrijd op het veld van VC Zwijnaarde.