9052
Zwijnaarde
tel. +32 9 221 32 92

Opstelling

Coach Van Acker bracht met Wozny en Petri 2 nieuwe namen aan de aftrap tov de heenwedstrijd op Ertvelde. Onder een behoorlijk brandende zon kwamen de bezoekers het best uit de startblokken, maar geleidelijk aan nam VC het commando over. Dat resluteerde in enkele kansen langs beide kanten, doch de doelmannen bleven vrij werkloos. Na een te korte terugspeelbal, moest thuisgoalie Van Speybroeck wel de meubelen redden, en zo konden we rusten met een 0-0 gelijkstand.

Na de rust 2 vervangingen bij VC, Berwouts en De Baere kwamen in de ploeg. VC ging beter voetballen en combineerde vlot. Dit resulteerde in een terechte strafschop, wegens fout op Asamoah. Depauw aarzelde niet vanop de stip en bracht VC 1-0 voor. De bezoekers even van slag en 5 minuten later stond het al 2-0. Bral werd op rechts afgezonders door Petri en plaatste de bal met een prima voorzet op het hoofd van Berwouts aan de tweede paal, die heerlijk binnen kopte. VC domineerde de partij en bij de bezoekers was er toch gewag van enige interne ontevredenheid. Rond minuut 70 was de partij helemaal beslist toen de aalvlugge Afari zijn opponent ter plekke liet en de 3-0 presenteerde aan de goed gevolgde Asamoah die zich nog even moest strekken om de bal binnen te tikken. VC speelde de wedstrijd zonder problemen uit en won verdiend van een stevig en stug Ertvelde, dat vooral in de tweede helft toch een maatje te klein was.

Door deze overwinning gaat VC door naar de tweede ronde van de Hofmancup en mag het volgende week opnemen tegen en op het veld van tweedeprovincialer Sint Laureins. Aftrap om 16:00 uur!