Zwijnaarde
tel. +32 9 221 32 92

Opstelling

De goede voorbereiding ten spijt is VC de competitie gestart met een valse noot! In de openingsmatch ging VC kansloos ten onder tegen een sterk VSV Gent.

Het was meteen bij de start van de wedstrijd duidelijk dat met VSV een sterke tegenstander op bezoek was. Met hoge druk, gretigheid in de duels en een positieve drang naar voor, bleken de bezoekers veel te sterk in de eerste helft. Dat het maar 0-2 was aan de rust had enkel te maken met een attente doelman Buyck en een gemiste strafschop. De 0-1 kwam op het bord na een attent uitkomen van onze goalie, die de bal wegwerkte met een kopbal buiten de 16, maar de bal zag in doel belanden door een sterk acterende Glorieux, die van op verre afstand raak trof. Even later kreeg VSV de kans op 0-2, doch Didi stopte de elfmeter. Het was enkel uitstel van executie, want 2 minuten later was het wel raak, 0-2. VC kon enkel dreigen via een vrije trap van Bral en een gekraakt schot van Berwouts. Verder kwam VC niet in het stuk voor.

Na de rust was de eerste kans voor VC, maar het schot van Depauw ging rakelings over. VSV controleerde de wedstrijd in een verder vrij kansarme tweede helft. Er viel nog een kopbal van Depauw en 2 ongevaarlijke schoten van VSV te noteren, maar veel meer konden de aanwezige scouts niet meer op papier zetten. Coach Pieters gooide nog Bijnens en Wellens in de strijd, maar het bleek dat VC geen oplossing vond om een goed georganiseerd VSV te ontwrichten.

Al bij al een heel terechte overwinning voor onze Gentse buren, die met deze prestatie alvast getoond hebben een titelkandidaat te zijn. VC likte zijn wonden na de match en hoopt op een wederopstanding volgende week op het veld van promovendus De Pinte.