11 augustus 2019 16:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling VC Zwijnaarde

VC mocht in de 2e ronde van de Hofmancup aantreden op het veld van tweedeprovincialer Sint Laureins, die in de 1e ronde DKW Evergem hadden uitgeschakeld. Vorig seizoen wist Sint Laureins zich nipt te handhaven in 2e provinciale, maar voor dit seizoen werd er goed ingekocht en is de ambitie hoger. Een leuke test dus voor VC om te weten waar we staan.

Het bleek meteen dat beide teams via vlot combinatiespel de drang naar voor niet schuwden. VC was zeker de evenknie van de thuisploeg en kreeg kansen via Asamoah, Verschueren en Berwouts. Geen van beide teams wist echter vooralsnog de weg naar de netten te vinden. We gingen dan ook rusten met een 0-0 tussenstand.

Na de rust, met 2 nieuwe krachten bij VC in het team, drukte VC de thuisploeg naar achter en in 5 dolle minuten stond de 0-2 op het bord. Niet toevallig was de zeer bedrijvige Berwouts doelpuntenmaker van dienst. Jeffrey was een constante gesel voor de 'Sente' verdediging. Eerst prikte hij de 0-1 op het bord op aangeven van Bral, zijn 2e van de dag was een echt pareltje! Jeff slalomde zich voorbij 6 thuisspelers en plaatste de bal koelbloedig naast de thuisgoalie! VC op rozen dacht iedereen, maar dat was zonder een weerbaar Sint Laureins gerekend. 5 minuten nadien stond immers de aasluitinftreffer of het bord na een snelle tegenaanval op rechts, knappe voorzet en binnengetikt, 1-2. VC was even van slag en kende enkele moeilijke momenten. Zo werd een bal van de lijn geveegd en bracht de deklat redding. Enkele positiewissels brachten terug meer evenwich in de match en VC kwam weer opzetten. Maar zowel Berwouts als Asamoah kregen oog in oog met de doelman het leder niet tegen de netten. De scheids probeerde de match nog wat onnodig te rekken, maar de stand wijzigde niet meer, 1-2.

Prima partij van VC dat ook veel lof kreeg van de thuisaanhang. Met deze overwinning beloont VC zich met een wedstrijd volgende week thuis tegen tweedeprocincialer FAC Waarschoot, dat KVE Aalter uitschakelde. Alweer een mooie affiche...