9052
Zwijnaarde
tel. +32 9 221 32 92

Opstelling

In de 3e ronde van de Hofmancup ontving VC het pas gedegradeerde KFAC Waarschoot. Een jeugdig team dat best al kon terugblikken op een puike voorbereiding. VC maakte na een zwakke 1e helft, de klus af in een betere 2e helft!

Het jeugdig geweld van KFAC Waarschoot schoot snel uit de startblokken en zette met hoge pressing VC onder druk. VC kreeg echt geen vat op de wedstrijd en kreunde onder het aanvalsgeweld en fysieke kracht van de bezoekers. Gelukkig voor VC was de afwerking niet echt bijzonder bij Waarschoot, want met een 0-1 achterstand bij de rust kwamen we echt wel goed weg. Zeker 3 grote kansen werden de nek omgewrongen of onze goalie Buyck was alert. Eenmaal moest hij zich gewonnen geven op een snelle aanval waar onze defensie geen verhaal tegen had. Aan de overkant 1 feit het noteren waard, zijnde een prachtige vrije trap van Wellens, die de bezoekende doelman met een karpersprong uit de linker winkelhaak tikte.

De tweede helft kwam VC beter uit de kleedkamers en bleken de fysieke inspanningen bij Waarschoot hun tol te eisen. VC speelde beter en ook de combinaties lukten beter. Toch was het een penaltyfase die aan de gelijkmaker voorafging. De sterk ingevallen Lugho werd neergehaald in de 16 en Depauw zette de elfmeter feilloos om. VC rook bloed en drukte de bezoekers op eigen helft. Nog een invaller, Beque, was aangever voor de 2-1. Een pefecte voorzet vanop links, was een kolfje naar de hand van Depauw die de bal heerlijk binnen kopte. Boeken toe dacht iedereen, maar de scheids had blijkbaar geen zin om vroeg af te fluiten. Niet dat Waarschoot nog aan reuzekansen kwam, maar het bleef toch uitkijken. In de 97e minuut sloeg VC nogmaals toe met een intikker van Bral op aangeven van Chaoula.

Zo blijft VC in de running van de Hofmancup en mag het volgende week de verplaatsing maken naar tweedeprovincialer KSSV Denderleeuw.