Oosterzele
tel. 0496 99 13 32

Opstelling VC Zwijnaarde

VC trok met een mix ploeg (20 spelers) richting Oosterzele, voor hun eerste optreden van het seizoen. Ook de gastheren traden aan met een mengeling van A- en B-kern.

Al snel bleek dat de lange voetbalstop geen goed heeft gedaan aan de vele voetbalspieren, want zowel bij VC als de thuisploeg, dienden menige wissels doorgevoerd te worden, door blessureleed. Misschien toch iets te weinig aan de conditie gewerkt?

Desondanks werd het een goed op en afgaande wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Een eerste doelpunt voor VC (Brent Mouton), werd ten onrechte afgekeurd, en aan de overkant viel de 1-0 te noteren, toch ietwat tegen de gang van het spel in. Toch rechtte VC nog voor de rust de rug en tekende met een 1-2 voorsprong, na doelpunten van nieuwkomer Thymo Blomme en Brent Mouton, telkens op aangeven van ook al een nieuwkomer, Seydi Diskaya.

VC kwam met een totaal nieuw elftal (op 2 spelers na) de tweede helft op het veld en was meteen gretig. Zo dikte een bedrijvige Pieter Cornelis de score verder uit met een fraai schot overhoeks, die de thuisgoalie geen kans liet. Even later opnieuw Cornelis in de zestien die dreigde, maar onderuit werd gehaald, met een penaltyfase als gevolg. Pieter zette zelf de strafschop feilloos om, 1-4. VC nam wat gas terug en de thuisploeg nam het laatste kwartier voor hun rekening. Een slecht inspelen van Jonathan, gaf de thuisploeg de kans om de 2-4 stand op het bord te zetten. Verder kwamen ze ook niet meer, mede ook door een attente VC-goalie Gareth, die autoritair keepte in zijn debuut bij VC.

Al bij al een mooie 2-4 overwinning, waaruit duidelijk werd dat we dit seizoen alvast een mooie kern hebben met veel jeugdig potentieel.